Eindhoven Winterstad 2009

Tot en met 3 januari 2010 laat Eindhoven van zich horen: tijdens Eindhoven Winterstad, met koopavonden en koopzondagen, kerstattracties en winteractiviteiten (editie 2012: klik hier). Donderdag 24 december 18.00 uur verzamelen duizenden zich op het Wilhelminaplein voor de 17e editie van de jaarlijkse fakkeltocht voor vrede en verdraagzaamheid.  Op de Markt staat een ijsbaan met een ijsbaancafé. Op zaterdag 19 december overspoelen koren de binnenstad voor het Korenfestival 2009: zeven koren en zeven kapellen vermaken het publiek met kerstmuziek. Ook dit jaar is iedere avond een imposante lichtprojectie te bewonderen op de Catharinakerk. Van 19 december tot en met 3 januari kunnen kinderen zich uitleven in het Winterpaleis op het Stadhuisplein.

 

Op het bordes van de Catharinakerk gaat vrijdag 18 december om 18.00 uur het Glazen Studentenhuis voor honderd uur op slot, met zes studenten van de Eindhovense studentenverenigingen erin. Ze zetten zich in voor de 3FM Serious Request actie, dit jaar in het teken van malariabestrijding. Anders dan het ‘echte’ Glazen Huis in Groningen ligt hier de nadruk op het studentenleven. Het Eindhovense huis is als studentenkamer ingericht en in plaats van vasten, ondergaan de bewoners hier een streng studentendieet van water, bier en fastfood maaltijden. Rond het huis organiseren de verenigingen activiteiten, zoals een veiling, een inpakservice en speciale verkoop. De actie duurt 100 uur, ter ere van het 100-jarig bestaan van het Rode kruis van Eindhoven.

 

Zaterdag 19 tot en met zondag 27 december 2009 huisvest het Beursgebouw Eindhoven de indoor kerstmarkt -en kermis Kerstland Eindhoven. Het evenement is gratis te bezoeken, dagelijks van 11.00 tot 23.00 uur, ook op beide kerstdagen. Zondag vindt in het Philips Muziekcentrum voor de 53ste keer Volkskerstzang plaats: voor veel mensen het traditionele begin van de kersttijd. Met begeleiding van koor en orkest wordt door een volle zaal meegezongen. Zondag 20 tot en met woensdag 23 december beleven bezoekers van het Historisch Openlucht Museum Eindhoven (HOME) een middeleeuwse kerst, met een nostalgische kerstmarkt en een levende kerststal. Na de kerst brandt er een midwintervuur: dan vertellen de bewoners spannende verhalen en zijn er allerlei activiteiten voor het hele gezin. Van Eerste kerstdag tot en met 2 januari strijkt het Kerstwintercircus neer in het Parktheater.

Lees ook:Eindhoven Winterstad 2010 biedt sfeer en actie
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival is opvolger van Winterstad Eindhoven
Lees ook:Serieuzzz Live Eindhoven
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven
Lees ook:Oudewater viert 750 jaar Stad in december met Winterwonderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>