Ameland Beach Rugby Festival

Dat de Waddeneianden meer te bieden hebben als louter zon, zee en strand, bewijst Terschelling met het jaarlijkse Oerol Festival. Maar ook buureiland Ameland laat van zich horen, tijdens de tiende editie van het Ameland Beach Rugby Festival van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni 2009: misschien wel het grootste beach rugbytoernooi ter wereld (editie 2013: klik hier).

In 2000 startte het evenement met 43 teams en 850 bezoekers; in 2007 waren het 128 teams en 5500 bezoekers. Er vinden wedstrijden in vijf categorieën plaats: Open Nederlands Kampioenschap Heren, Open Nederlands kampioenschap Dames, Recreatieklasse Heren, Veteranenklasse en de Future Class. Het toernooi staat onder auspiciën van de Nederlandse Rugby Bond. Tot eind maart hadden zich 107 teams uit 8 landen ingeschreven. De poule-indeling is bekend, maar het dagprogramma is nergens te vinden.

Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival 2010
Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival
Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival
Lees ook:Amsterdam Sevens Rugby Tournament
Lees ook:Tennistoernooi Breda Future 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ameland Beach Rugby Festival

  1. Pingback: Ameland Beach Rugby Festival | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>