Gewonden na ongeluk in pretpark

IngangBij een ongeluk in pretpark Liseberg bij Göteborg in Zweden zijn dinsdag zeker 18 mensen gewond geraakt. Ze zaten in de attractie Rainbow: een grote schommel die over de kop gaat. Op het moment van het ongeluk, aan het begin van de avond, zat de attractie helemaal vol. Na het ongeluk werden 25 ambulances naar het park gestuurd. Van de gewonden zijn zeker twee er slecht aan toe. De schommel stortte door onbekende oorzaak in: het zou een defecte kogellager te zijn.

Volgens het personeel werd de attractie in de lente nog onderworpen aan verschillende testen: daar werden geen gebreken ontdekt. Liseberg is het grootste amusementspark van Scandinavië en ligt in het centrum van Göteborg. Bijzonder is dat het park op een heuvel is gebouwd: veel van de meer dan dertig  attracties zijn dan ook in deze heuvel ingewerkt, zoals de Lisebergbanan en de reuzenschommel.

Lees ook:Klokkenluiders testen klokken Martinitoren Groningen
Lees ook:Kaais Zomercarnaval Oosterhout 2011
Lees ook:Dodelijk ongeluk op Zwarte Cross
Lees ook:Kroonprins opent Keukenhof – thema Olympische Spelen
Lees ook:Grote ravage na ongeluk op A1 bij Rijssen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>