Schuttevaer race: zeilen, fietsen en lopen

Friesland kent een bijzondere sport, die een beetje te vergelijken is met de triatlon; maar dan zeilen, fietsen en rennen. De 25e editie van de Schuttevaer race vindt plaats van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 juni 2008 (update 2009: klik hier). De tocht bestaat uit 11 trajecten, waarop de deelnemers zeilen, fietsen of hardlopen. De schepen vertrekken uit het Friese Stavoren en gaan over het IJsselmeer naar de Waddenzee. Daar worden de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling aangedaan, afgewisseld door een reisje naar Harlingen: daar vinden de Friese Havendagen plaats.

Op Texel en in Harlingen staan resp. 200 en 60 km fietsen op het programma, op Vlieland en Terschelling resp. 21 en 8 km hardlopen. Op Vlieland moeten de atleten hun weg in het donker vinden. Na Terschelling varen de schepen terug naar Stavoren. In 1981 ontstonden de eerste plannen voor een KWS Schuttevaer race: een initiatief van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) en weekblad Schuttevaer. In 1983 was de eerste race een feit en sindsdien vindt het unieke sportevenement ieder jaar plaats. De race is live op internet te volgen.

 

 

Lees ook:Friese Havendagen Harlingen
Lees ook:Schuttevaerrace 2014 – zeilen, hardlopen en fietsen
Lees ook:Schuttevaerrace: zeilen, hardlopen en fietsen
Lees ook:Schuttevaerrace 2010
Lees ook:Terschelling heeft tweede veerdienst

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schuttevaer race: zeilen, fietsen en lopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>