Mariekenloop Nijmegen: alleen voor vrouwen

De Marikenloop in Nijmegen is de grootste ladiesrun in Nederland (2014: klik hier). Maximaal tienduizend dames kunnen meedoen aan de wedstrijd over 5 of 10 km, zondag 18 mei 2008 voor de zesde   keer (update 2009: klik hier).  Iedere deelneemster die de finish haalt, krijgt een cd met het speciaal voor de Marikenloop geschreven nummer ‘RUN RUN’ van zanger en tekstschrijver Marike Jager en cabaretier Dolf Jansen (zelf vervent marathonloper). Olga Commandeur van ‘Nederland in beweging’ verzorgt de gezamenlijke warming-up op muziek van Marieke Jager.

Na afloop doet zij de hardloopschoenen aan en rent de 10 km samen met Leontien van Moorsel. Na afloop kunnen de deelnemers genieten van de traditionele pastaparty in universiteitsrestaurant De Refter. Er staat ook een sportmarkt. Om 13 uur vertrekken de loopsters op de 5 km, een uur later die op de 10 km. Start en finish zijn bij universitair sportcentrum het Gymnasion. Veel deelneemsters deden al mee aan de schattingswedstrijd: hoeveel loopsters er van start zullen gaan. De opbrengst gaat naar Pink Ribbon, de belangenbehartiger voor vrouwen met borstkanker: tot nu toe kwam al meer binnen dan vorig jaar, toen de uiteindelijk som geld 200.00 euro was.

 

 

 

Lees ook:Marikenloop, grootste ladiesrun van het land
Lees ook:Zondag 17 mei: ladiesrun Marikenloop in Nijmegen
Lees ook:Marikenloop, grootste ladiesrun van Nederland
Lees ook:Batavierenrace 2012
Lees ook:Zaterdag 23 april: 44e Batavierenrace – grootste estafetteloop ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>