Finale Amstel Gold en Smeets’ bloemrijke taal

Het was dit jaar (2008) voor het eerst dit jaar boven de 15 graden. De 43e Amstel Gold Race kreeg daardoor voor atleten en publiek iets extra’s: een lentegevoel, waarover zelfs een oudgediende als tv-reporter Mart Smeets lyrisch was (editie 2012: klik hier). Smeets: als er iemand genoeg bloemrijke taal in huis heeft om een sfeer ter plekke via de beeldbuis de huiskamer in te brengen, is hij het wel. ‘De Cauberg in Valkenburg: eenmaal per jaar trekken ze er een streep over de weg en zeggen ‘het is hier een wielerkoers’, mijmerde Smeets. De Italiaan Damiano Cunego ging er als eerste overheen. ‘De kleine prins’, zo noemen ze hem volgens Smeets ook wel.

Vlak voor de Cauberg had zich een kopgroep geformeerd van negen mannnen. Smeets: ‘Na een hele lange dag, waarin weiniggebeurde, met lange tijd drie voorop, rijdt nu een mooie groep voorop, dat moeten we wel zeggen’. En na de finish zei hij: ‘Cunego, die hier dus gewoon komt winnen. Schleck kan niet volgen, baalt want hij was heel goed vandaag, en wordt tweede.’ Alejandro Valverde kon het volgens Smeets ‘niet waarmaken’: de Spanjaard werd derde. Vierde werd de Italiaan Davide Rebellin en ‘kroonprins’ Thomas Dekker werd de beste Nederlander als vijfde. (bron: Nederland 1, Studio Sport).

Lees ook:Amstel Gold Race schrapt finish op de Cauberg
Lees ook:Amstel Gold Race, onze wielerklassieker
Lees ook:Onze wielerklassieker ‘Amstel Gold Race’: nieuwtjes
Lees ook:Zondag 16 april: Amstel Gold Race 2017
Lees ook:Amstel Gold Race 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Finale Amstel Gold en Smeets’ bloemrijke taal

  1. Pingback: Amstel Gold Race, onze wielerklassieker | Eropuit

  2. Pingback: Amstel Gold Race: Nederlandse klassieker | Eropuit

  3. Pingback: Draai van de Kaai in Roosendaal: profwielerronde | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>