Parkstad Halve Marathon en Parelloop Brunssum

ParelloopZondag 6 april 2008 viert de Parelloop het twintigjarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan is een halve marathon in het programma opgenomen: de ‘Parkstad Halve Marathon’ met start en finish in Brunssum. De gemeenten Brunssum, Heerlen en Landgraaf ondersteunen dit initiatief. Het parcours loopt hoofdzakelijk over de Brunssumerheide, over het grondgebied van de gemeenten Brunssum, Heerlen en Landgraaf. De Parelloop is hét bewegingsevenement van de Parkstad, sinds twintig jaar voornamelijk uitgeoefend door mensen uit deze streek. Met de nieuwe halve marathon hoopt de organisatie sporters uit de (Eu)regio en buiten Limburg te trekken. 

Brunssumer HeiDe Parelloop in Brunssum kent twee hoofdafstanden: de 5 en de 10 kilometer. Daarnaast zijn er studentenlopen van 2,35 en 1 kilometer en Kids runs in verschillende leeftijdscategorieën over 1000 en 500 meter. De Movare Kids Run maakt weer deel uit van de 1K Runaway, een landelijk loopcircuit voor iedereen van 8 tot en met 15 jaar. Alle afstanden starten in de Heugerstraat en finishen op het Lindeplein bij het Gemeentehuis. De online inschrijving sluit vandaag. Daarna kan alleen nog worden ingeschreven op de wedstrijddag in het secretariaat in Sporthal Rumpen (bij het startpunt). Zie ook ‘Venloop‘.

 

Lees ook:Parelloop Brunssum heeft sterk deelnemersveld
Lees ook:Amsterdam Marathon 2010
Lees ook:Posbankloop Velp
Lees ook:Jaarbeurs Utrecht Marathon 2010
Lees ook:Zondag 17 april: Enschede Marathon 2016

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Parkstad Halve Marathon en Parelloop Brunssum

  1. Pingback: Venloop: halve marathon van Venlo | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>