Scheidsrechters gezocht

ScheidsrechterDe sportwereld zoekt met spoed 50.000 nieuwe scheidsrechters m/v. Zij moeten ervoor zorgen dat sport blijft bestaan. Want: geen scheidsrechters, dan ook geen wedstrijden. Voetbal, korfbal en handbal kampen met het grootste tekort aan scheidsrechters. Andere sporten, zoals hockey, waterpolo, rugby en judo hebben te weinig gekwalificeerde arbiters. Daarnaast vormt het huidige legertje ‘scheidsen’ geen afspiegeling van de sportende bevolking. Het beroep kampt met een imagoprobleem en onsportief gedrag van spelers, publiek en coaches.


 

ScheidsrechterVijftien sportbonden en de sportkoepel NOC*NSF geven op woensdag 27 februari het startsein voor een landelijke wervings-campagne in het Huis van de Sport in Nieuwegein. De campagne maakt deel uit van het ‘Masterplan Arbritrage’, om nieuwe scheidsrechters te werven uit alle bevolkingsgroepen. Door ze goed op te leiden, te begeleiden en ervoor te zorgen dat het in wedstrijden om de sport gaat, moet de functie aantrekkelijker worden. In Nieuwegein zijn topscheidsrechters aanwezig, die in actie zullen komen op de Olympische Spelen in Peking. Zie ook: Moeten sporters de OS boycotten? 

Lees ook:Brandweer wil alle huishoudens bezoeken
Lees ook:Autovrije zondag 2010
Lees ook:Familie Lekkerweg 2009 gekozen
Lees ook:Dinsdag 3 mei: North Sea Regatta 2016 begint met de Vuurschepenrace
Lees ook:NK Boksen niet in Rotterdam, maar Nieuwegein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>