Jaarbeurs Marathon Utrecht op Tweede Paasdag

Maandag 24 maart 2008, tweede paasdag, vindt de Jaarbeurs Marathon Utrecht plaats (2012: klik hier). Bij hoofdsponsor Jaarbeurs is het begin –en eindpunt. De organisatie haalde 5 renners met een persoonlijk record onder de 2 uur 11 minuten binnen en hoopt daarmee het parkoersrecord opnieuw te kunnen verbeteren. Vorig jaar bracht Mariko Kiplagat het record op 2.11.14. Het parkoers is aangepast: er zitten minder bochten in en de renners hebben minder last van de wind: de laatste 14 kilometer lopen in een rechte weg terug: bij westenwind hebben de atleten die in de rug. De marathon komt traditiegetrouw door de Kanaalstaat, waar het die dag een beetje lijkt op Koninginnedag, met de winkeliers die hun koopwaar buiten uitstallen.

 

 

Tot vrijdag 21 maart 15.00 uur kunnen deelnemers zich online inschrijven. Op eerste paasdag kan dat in de jaarbeurs van 12.00 tot 20.00 uur en op tweede paasdag tot 1 uur voor de start. Bij aanmelding in de Jaarbeurs is registratie in de uitslag niet mogelijk. Deelnemers die zich online registreerden, kunnen zondag en maandag hun startnummer ophalen bij de sportbeurs. Het startnummer wordt niet toegestuurd. In de Jaarbeurs staat beide dagen een Sportbeurs met hardloopartikelen, een podium met Nederlandse artiesten, catering en op eerste paasdag een groot pastabuffet. De beurs is gratis toegankelijk, op zondag open van 11.00 tot 20.00 uur en maandag van 8.00 tot 17.00 uur. In de Jaarbeurs bevinden zich de verkleedruimtes, garderobes, wedstrijdsecretariaat, massageteams, arts, Rode kruis. Er zijn stands van  Nike, de NS, de koninklijke landmacht en Run2Run.

Om 9.30 uur start de 1K Runaway Kids Run van 1km. Een kwartier later uur begint de 1K Abrona-Loop van 1 km voor mensen met een verstandelijke beperking. Om 10.30 start de marathon. Om 11.45 uur beginnen de 10 km Run en de Bedrijven Loop van 10 km voor teams. De AD Halve Marathon begint om 14.00 uur. De ROC(K)Run van 5 km is voor alle leeftijden, met muzikale ondersteuning langs het parkoers, vanaf 15.15 uur. Alle afstanden starten en finishen bij de Jaarbeurs. Speciaal voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn er twee Groenrandwonen Jeugdlopen van 2 km: vanaf 10.45 uur in de dorpskern van De Meern (Leidsche Rijn) en 11.45 uur in de dorpskern van Harmelen. Zie ook ‘AD 20 van Alphen‘ en’City-Pier-City loop‘.  

 

Lees ook:Jaarbeurs Utrecht Marathon 2009
Lees ook:Jaarbeurs Utrecht Marathon 2010
Lees ook:Paascircussen in Nederland
Lees ook:Eropuit op tweede paasdag 2012
Lees ook:Eropuit op tweede paasdag 2016

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jaarbeurs Marathon Utrecht op Tweede Paasdag

  1. Pingback: Rotterdam Marathon: opmaat Olympische Spelen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>