Herdenking voor omgekomen bootvluchtelingen bij Hermitage Amsterdam

IMG_20160509_164824Zondag 18.00 uur – Allerheiligen – begint op de steiger in de Amstel voor de Hermitage in Amsterdam een herdenkingsdienst voor omgekomen bootvluchtelingen. Verschillende christelijke organisaties in Amsterdam slaan de handen ineen voor de organisatie van de oecumenische herdenking, waaronder de Protestantse Diaconie en het Rooms-Katholieke Dekenaat.

De organisatoren kondigden de diens tan in een overlijdensadvertentie in de krant. Daarin staat te lezen: ‘Aan de buitengrenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om, meestal naamloos, in stilte.’ Een dominee, de bisschop van Haarlem en een Syrisch-orthodoxe pater verlenen hun medewerking aan de bijeenkomst.

Lees ook:Europa’s grootste festival voor iedereen die op zoek is naar geluk komt naar Utrecht
Lees ook:Almelo verdiept met Ilse de Lange
Lees ook:Ruim 1,3 miljoen mensen extreem eenzaam
Lees ook:Boekhandel Scheltema wil overleven dankzij crowdfunding
Lees ook:SpoorParade Amersfoort in de herfstvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>