Nederland demonstreert tegen aanslag Charlie Hebdo

Donderdag 8 januari zijn er om 18.00 uur in het hele land manifestaties om de slachtoffers van de aanslag in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo te herdenken en voor de vrijheid van meningsuiting te demonstreren. Op dat tijdstip begint in Parijs een grote demonstratie. De burgemeester van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hebben opgeroepen om de straat op te gaan. Die oproep is overgenomen in meerdere steden in het hele land.

Zie ook: Ontroerende uitspraak Matthijs van Nieuwkerk: ‘Ik fietste iets harder’

In Amsterdam lopen de demonstranten van het Franse consulaat aan de Vijzelgracht naar de Dam. Daar spreken premier Mark Rutte, vertegenwoordigers van media en politie en burgemeester Eberhard van der Laan. Nadere gegevens volgen nog op de website van de stad. In Rotterdam wordt een samenkomst georganiseerd op Plein 1940 bij het beeld van Zadkine. In Utrecht, waar dit jaar de Tour de France start, is een samenkomst op het Domplein.

Verder zijn er samenkomsten in onder meer Amersfoort bij de Onze Lieve Vrouwentoren, Apeldoorn in de burgerzaal van het stadhuis, Bergen op Zoom op het Thaliaplein, Breda voor het stadhuis, Delft op de Markt, Den Bosch bij het stadhuis, Den Haag op het Plein, Deventer op de Brink, Dordrecht op de Groenmarkt, Eindhoven in het stadhuis, Enschede op het Ei van Ko, Groningen op de Grote Markt, Haarlem op de Grote Markt (vanaf 17.30 uur stille tocht vanaf Station Haarlem), Hilversum op de Kerkbrink, Hoorn op de Roode Steen, in Leeuwarden op het Wilhelminaplein, Leiden op het Stadhuisplein, Lelystad op het Stadhuisplein, Maastricht op de Markt (met een stille tocht), Middelburg op de Markt (om 17.45 uur), Nieuwegein in het stadhuis, Nijmegen op Plein 44, Venlo in het stadhuis, Zoetermeer op de Markt, Zutphen op het ‘s-Gravenhof en in Zwolle op het Grote Kerkplein. In Tilburg wordt in het stadhuis een statement ondertekend.

Lees ook:Burgemeesters Nederland roepen op donderdag 18.00 uur de straat op te gaan
Lees ook:Herdenkingsactiviteiten dag van nationale rouw
Lees ook:Schreeuw om Cultuur tegen kunstbezuiniging
Lees ook:Sinterklaas 2015: de intocht in grote steden in Nederland op een rij
Lees ook:Stille tocht door Rotterdam voor doodgestoken Wesley

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederland demonstreert tegen aanslag Charlie Hebdo

  1. Peter Louwers

    O.m. ook in Den Bosch en in Tilburg is vanavond om 18:00 uur een solidariteitsbijeenkomst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>