Burger’s Zoo in Arnhem nu Koninklijk

burgers-zoo-100-jaar[1]Zaterdag 30 maart viert dierenpark Burger’s Zoo in Arnhem haar honderdste verjaardag. Vandaag kreeg het een bijzonder geschenk: het predicaat ‘Koninklijk‘.  De commissaris van de Koningin in Gelderland Cornielje en burgemeester Krikke van Arnhem overhandigden de oorkonde. Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding voor verenigingen, stichtingen, instellingen of ondernemingen. Om ervoor in aanmerking te komen, meten ze minstens honderd jaar bestaan en belangrijk zijn binnen hun vakgebied.

Het dierenpark opende op 30 maart 1913 als Fausanterie Buitenlust, met dieren uit de privéverzameling van oprichter Johan Burger. In 1924 gaf hij zijn naam aan het par, dat tot op de dag van vandaag in handen van de familie Burger is.  Burger’s Zoo heeft altijd verblijven laten bouwen die er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Vandaag de dag is er onder meer een nagebouwd regenwoud, een woestijn en een koraalzee.  Daarin kunnen de dieren zo veel mogelijk vrij rondlopen en -vliegen. Het dierenpark had het eerste roofdierenverblijf in ons land zonder tralies.

Lees ook:Prinses Margriet op eeuwfeest Burgers’ Zoo Arnhem
Lees ook:Burger King wil verdubbelen
Lees ook:Neushoorntje geboren in Burger’s Zoo Arnhem
Lees ook:Vrijdag 25 maart opent Wildlands Adventure Zoo Emmen voor het publiek
Lees ook:Tropische verrassing ‘met een luchtje’ voor de orang oetans in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>