Herdenking skiongeluk Friso

Vandaag ligt prins Friso een jaar in coma: 17 februari vorig jaar raakte hij in de buurt van Lech door een lawine bedolven onder een lawine tijdens het skiën. Sindsdien wordt hij verpleegd in het Wellington ziekenhuis in Londen, waar zijn vrouw (prinses Mabel) en dochters Luana en Zaria wonen. Op dit moment is de Koninklijke familie terug in het Oostenrijkse Lech voor de jaarlijkse wintersportvakantie.

De koningin is er sinds maandag; vrijdag kwam het kroonprinselijke paar met hun drie kinderen met de trein. Ook prinses Mabel en haar twee dochter zijn in Lech. Zondagmiddag wordt tijdens de mis stilgestaan bij het ongeluk. Maandag is de traditionele fotoshoot voor de internationale pers. Mabel en haar kinderen zullen daar ontbreken. Sinds zijn ongeluk is er – voor zover bekend –  weinig veranderd in de gezondheidstoestand van prins Friso.

Lees ook:Vijf jaar geleden: ski-ongeluk prins Friso met fatale gevolgen
Lees ook:Herdenking prins Friso
Lees ook:Herdenking prins Friso in Delft
Lees ook:Prinses Beatrix neemt erefunctie Friso over: beschermvrouwe Hollansche Molen
Lees ook:Koningin weer gewoon aan het werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>