Fyra onder vuur in Nederland en België

De NS stelt de Italiaanse fabrikant van de Fyra aansprakelijk voor de reeks problemen met de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Brussel. Donderdag verloor een Fyra door het winterweer een deel van het plaatwerk. Daarop besloot België dat de treinen het land niet meer binnen mogen komen, zolang de problemen duren. De NS laat de bewuste treinen niet meer rijden en neemt geen verdere Fyra’s meer af van de Italiaanse firma AndalsoBreda, zolang de problemen niet zijn opgelost.

Ook de Belgen willen openstaande bestellingen annuleren. De NS heeft tot nu toe 9 van de 16 treinen afgenomen. Reizigersorganisatie Rover wil dat de Thalys wordt opengesteld voor gedupeerde reizigers van de Fyra. De Thalys gebruikt hetzelfde traject van Amsterdam via Brussel naar Parijs en rijdt wel op tijd. Rover pleit er ook voor dat de oude vertrouwde Beneluxtrein terugkomt: de intercityverbinding tussen Amsterdam en Brussel. Die werd in december opgedoekt na de introductie van de Fyra.

Lees ook:Voorlopig geen Fyra naar Brussel
Lees ook:Busbedrijven bedolven onder schadeclaims
Lees ook:Fyra rijdt mogelijk maandenlang niet
Lees ook:NS trekt stekker uit Fyra
Lees ook:Grote treinramp in België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>