Herdenking Decembermoorden Suriname

Zaterdag 8 december 2012 is het dertig jaar geleden dat in Suriname vijftien vooraanstaande Surinamers werden vermoord door het toenmalige militaire regime: de Decembermoorden. Na de moord op 8 en 9 december 1982 stroomde de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam vol met Surinamers en Nederlanders om met elkaar verdriet en verontwaardiging te delen. Jaarlijks vindt in deze kerk aan het Waterlooplein op 8  december een herdenking plaats. In de zijmuur van de kerk is een plaquette aangebracht.

Behalve herdenking voor de slachtoffers is de bijeenkomst ook een appel om recht te laten zegevieren en de verantwoordelijken voor deze moorden terecht te stellen. Voorafgaand aan de herdenking in de kerk is er vanaf 17.30 uur een stille fakkelwake voor het consulaat=generaal van Suriname aan de De Cuserstraat 11 in Amsterdam-Buitenveldert. Verzamelen vanaf 127.15 uur hoek De Cuserstraat/Amstelveenweweg; bus 117 en 172 rijden er vanaf Amsterdam Centraal naartoe. De herdenking in de Mozes en Aäronkerk is van 19.30 tot 21.30 uur. De kerk gaat om 19.00 uur open; aanmelden is niet nodig.

Lees ook:Ode aan vreemdgaan en thuiskomen
Lees ook:Herdenking Rudi van Dantzig
Lees ook:Bouterse zegt noodlijdend Kwakoe geld toe
Lees ook:Herdenking Februaristaking Amsterdam
Lees ook:Herdenking Februaristaking

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Herdenking Decembermoorden Suriname

  1. pero

    ik wens alle na bestanden in suriname sterkte toe in al die oorlogen van 8 december tot de gevechten tussen brunswijk en de militairen .ook met die na bestanden leven wij mee .wij zijn allemaal surinamers .

      /   Reply  / 
  2. muree

    Ik wens dat de moordenaars, dadera van 8 december, moord op Herman Gooding, mooi wanna kwestie dat deze daders berecht moeten worden. Deze laffe,meedogenloos en gruwelijke daders lopen rond en bekleden nu een hoge functies in het land.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>