Feyenoord wil nieuw stadion naast De Kuip

IMG_20160609_143530Als het aan voetbalclub Feyenoord ligt, komt er een nieuw stadion in Rotterdam. Het nieuwe stadion komt op Valkenoord, vlak naast De Kuip en moet in 2018 klaar zijn. In 2016 wordt begonnen aan de bouw. Het nieuwe stadion wordt met  63.000 zitplaatsen het grootste van Nederland en gaat 300 miljoen euro kosten. De nieuwe voetbaltempel krijgt een uitschuifbaar dak, honderd skyboxen en een garage voor 1500 auto’s.

VolkerWessels tekent voor de bouw: volgens de stadiondirecteur Jan van Merwijk hoeft door de keuze voor dit bouwbedrijf ‘financieel niet een groot beroep te worden gedaan op de gemeente Rotterdam. Er is nu uitsluitend een beperkte garantstelling op de leningen van de banken nodig’, zegt hij. De BAM wil op de plaats van de huidige Kuip een nieuw stadion bouwen. De gemeente Rotterdam buigt zich eind van dit jaar over het plan van Feyenoord. Een concreet ontwerp is er nog niet, maar vast staat dat het geen kopie van De Kuip moet worden. In maart van dit jaar vierde De Kuip haar 75-jarig bestaan.

Lees ook:Rotterdam presenteert nieuwe Kuip
Lees ook:Feyenoord City: nieuw stadion blikvanger gebiedsontwikkeling Maasoever
Lees ook:Rotterdammers tegen nieuwe Kuip
Lees ook:De Kuip viert 75e verjaardag
Lees ook:Kuip piept en kraakt bij popconcert

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Feyenoord wil nieuw stadion naast De Kuip

  1. Nico

    Eeh, meneer Feenstra maar weer terug naar school? “Feyenoord wilt” ???

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      het spelfoutje is verbeterd.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>