Gedupeerde reizigers mogen taxirit declareren

De reizigers die de afgelopen dagen met de taxi moesten reizen omdat de treinen vanwege het winterweer waren uitgevallen, mogen hun taxikosten op de NS verhalen. Dat zegt Ingrid Thijssen, directeur NS Reizigers, vandaag in dagblad Metro, aldus stadszender AT5. De NS-cheffin haalde zich dit weekend de woede van half Nederland op de hals, door te zeggen zich niet verantwoordelijk te voelen voor de ernstige ontregelingen. Vooral vrijdag en zaterdag was het een chaos, met name op Amsterdam-CS en Utrecht-Centraal, omdat er amper treinen reden. Later bood ‘het spoor’ toch haar excuses aan en liet weten ‘ruimhartig te zullen omgaan met verzoeken tot het teruggeven van geld vanwege de grote vertragingen’.

 

De vertragingen op het spoor vielen vanochtend mee. De NS laat in de Randstad, Flevoland, Gelderland en Overijssel de helft minder intercity’s rijden, om de vertragingen binnen de perken te houden. Met minder treinen op het spoor zijn er minder storingen, zoals bij wissels, hoopt de NS. Dat lijkt te lukken Op sommige lijnen moeten reizigers vaker overstappen. Ook tijdens de avondspits zullen de intercity’s langer zijn om zoveel mogelijk passagiers aan te kunnen.

Lees ook:Nog steeds puinhoop op het spoor
Lees ook:NS heeft nergens spijt van
Lees ook:Treinverkeer Amsterdam weer normaal
Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel
Lees ook:Sneeuwoverlast treft westen van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>