Landelijke manifestatie Schoon Genoeg van Kernenergie

Zaterdag 16 april 2011 begint om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam de landelijke manifestatie ‘Schoon Genoeg van Kernenergie’. Een coalitie van maatschappelijke organisaties en politieke partijen roepen op om naar de manifestatie te komen. Daar spreken onder meer Wubbe Ockels, Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP), Jolande Sap (GroenLinks), Marianne Thieme (PvdD) en jongeren –en milieuorganisaties zich uit tegen nieuwe kerncentrales in Nederland.

Meer dan 65.0000 mensen ondertekenden inmiddels de petitie tegen nieuwe kerncentrales. Aanleiding is de nucleaire ramp in Japan, waar de kerncentrale van Fukushima na de aardbeving op 11 maart en de allesverwoestende tsunami ernstig in de problemen kwam. Reden voor Duitsland om het roer om te gooien en kernenergie zo snel mogelijk uit te bannen. Het Nederlandse kabinet-Rutte lijkt zich nergens aan te storen en gaat stug door met de plannen voor de bouw van een nieuwe kerncentrale. De bouw zou in 2015 moeten starten.

Lees ook:Nederland helpt Japan in de Amsterdam ArenA
Lees ook:Provincie tegen megamall Tilburg
Lees ook:Duizenden museumbezoekers vast na zedenmisdrijf
Lees ook:Mogelijk komen er twee bruggen over het IJ naar Amsterdam-Noord
Lees ook:Oude reactor Petten gaat dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>