Serious Request – prinses Margriet sluit Glazen Huis

Zaterdag 18 december 2010 doet prinses Margriet het Glazen Huis van 3FM op slot (2012: klik hier). Dit jaar staat de 7e editie van Serious Request op de Markt in Eindhoven. De dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zitten tot  en met vrijdag 24 december zonder eten in de glazen studio en maken er non-stop live radio. De actie is er om geld inzamelen voor een niet direct in het oog springend mondiaal probleem: dit jaar de stille slachtoffers van hiv/aids in Afrika.

 

Dat zijn weeskinderen van wie de ouders zijn gestorven aan de gevolgen van aids. Prinses Margriet is vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. De drie mannen krijgen iedere nacht bezoek van een bekende Nederlander. Zo komt Katja Schuurmans de eerste nacht en Lucille Werner, die haar jeugd doorbracht in de lichtstad, in de nacht van 22 op 23 december om de mannen te steunen. Op vrijdag 24 december komen een groot aantal artiesten naar de markt voor de (gratis) finaleshow: Guus Meeuwis, Ilse de Lange, Marco Borsato, Alain Clark, Blöf en Go Back to the Zoo. De drie mannen komen na zes dagen opsluiting terug in de ‘normale’ wereld en het eindbedrag wordt bekendgemaakt. Luisteraars kunnen tegen betaling een plaatje aanvragen of bij het Glazen Huis geld inleveren dat ze met eigen acties hebben ingezameld. Tot nu toe verdubbelde de regering het eindbedrag, maar de nieuwe regering bezuinigt en geeft niets: dat maakte de staatssecretaris op 8 december bekend. Serious Request is te volgen op internet, op 3FM en live bij BNN op Nederland 3. Ook andere landen hebben inmiddels een Glazen Huis: in Zweden en Zwitserland gaan de deuren op 13 december op slot, in België, Kenia en Nederland op 18 december.

Lees ook:Megadrukte laatste dag Glazen Huis Leiden
Lees ook:Knallende finale Serious Request
Lees ook:Serious Request 2011 – Glazen Huis staat in Leiden
Lees ook:Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden
Lees ook:Serious request 2014 – Glazen Huis in Haarlem, zonder Giel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>