Een meivakantie vol activiteiten in het Zuiderzeemuseum

Tijdens de meivakantie is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Naast een wandeling door de geschiedenis in het buitenmuseum, nemen kinderen de smidshamer in de hand om te smeden in het Smeedlab. Ook kunnen ze zich verkleden in Oudhollandse dracht, een zeepje maken op het kindereiland of aan de slag in het knutselatelier met het maken van een klompbootje. Op zonnige dagen is er natuurlijk volop waterpret bij het waterpretpark Waterwerken. Kortom, een dagje uit met het hele gezin is zo gevuld! De activiteiten in de meivakantie en het Smeedlab vinden plaats tot en met zondag 7 mei (bron: persbericht).

Smeedlab en Doe-het-zelf paviljoen
Tot en met 7 mei kunnen kinderen onder begeleiding van een smid een stuk ijzer bewerken. In het buitenmuseum staan twee vuurplaatsen en drie aambeelden opgesteld. In een heuse smeedoutfit, waaronder een katoenen kiel, een veiligheidsbril en handschoenen, creëren kinderen met een staafje ijzer een kunstwerk. Ook volwassenen kunnen hun handen laten wapperen in het Doe-het-zelf paviljoen. In dit paviljoen mogen bezoekers aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Iedereen kan hier zijn of haar creativiteit en ambachtelijke vaardigheden ontdekken of verder ontwikkelen.

Handgemaakt
Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden

Lees ook:Smeedweekend in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Zuiderzeeambachten luidden start van nieuw buitenseizoen en ‘Handgemaakt’ in
Lees ook:Het Zuiderzeemuseum vult zich op Moederdag met klassieke muziek
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: handen gezocht voor het nieuwe buitenseizoen
Lees ook:Paasfeest in het Zuiderzeemuseum!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>