De Museumvrijwilliger is goud waard!

IMG_20160502_143424De waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar” volgens Mirjam Moll (manager promotie & platform). Ter gelegenheid van de Dag van de Vrijwilliger brengt de Museum-vereniging een ode aan alle museum-vrijwilligers. De ode bestaat uit 35 ontroerende miniportretten met persoonlijke verhalen. Tijdens de première mochten we met 35 museale inkijkjes ‘de ware museumvrijwilliger’ ontmoeten. Bekijk de odes hier (bron: persbericht).
-
Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers en zelfs 16% van alle musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. De museumvrijwilligers zijn actief in bijna 4.000 voltijdbanen in de sector. Kapitalisatie van de belangeloze inzet van vrijwilligers telt op tot 100 miljoen euro; dat is zo’n 10% van de omzet van de museumsector. In deze snel veranderende samenleving vertellen musea verhalen die niet vergeten mogen worden. Met hun collecties verrassen en verrijken musea de maatschappij voortdurend. Nederlandse musea werken samen in de Museumvereniging. Gezamenlijk bouwen we aan het versterken van het publiek belang van musea. Voor iedereen!
-

Lees ook:Museumcijfers 2016: eigen inkomsten Nederlandse musea stijgen snel
Lees ook:Groei bioscoopbezoek in 2015 bewijst kracht bioscoopbeleving
Lees ook:Nederland presenteert het eerste Nationaal Virtual Reality (VR) Museum ter wereld!
Lees ook:Vrijwilligers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor SAIL Amsterdam 2015
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>