Paaseieren zoeken vanuit de lucht bij Aviodrome

Aviodrome_Luchthaven_Leystad_logo[1]Zelf een echt vliegtuig besturen en van daaruit ook nog eens naar paaseieren speuren! Dat kan op eerste en tweede paasdag (27 en 28 maart) bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad. Tijdens de ‘Kindervliegdagen’ hanteren jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172. Tijdens de kinderrondvluchten zoeken de deelnemertjes op grote hoogte naar zes paaseieren die beneden op de grond of daken van gebouwen zijn ‘verstopt’. Op elk ei staat een letter waarvan na enig gepuzzel een woord kan worden gemaakt. Wie het goede antwoord geeft, ontvangt als prijs een echte pilotenpet (bron: persbericht).

Zie ook: Luchtvaartbeurs op zaterdag 26 maart

De vluchten in de Cessna 172 worden uitgevoerd en begeleid door Special Air Services vanuit Aviodrome. Natuurlijk vindt één en ander plaats onder begeleiding van een ervaren piloot. Voorafgaand aan de vlucht krijgen de jonge piloten een theorie-instructie over het vliegtuig waarin zij gaan vliegen. Naast de speciale paasvluchten vinden de Kindervliegdagen bij Aviodrome later dit jaar ook nog plaats op 24 april, 4 mei, 15 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 31 juli, 3 augustus, 14 augustus, 17 augustus en 28 augustus. Bij veel interesse worden er meer Kindervliegdagen ingepland.

Reserveren voor de Kindervliegdagen is noodzakelijk en kan via  www.aviodrome.nl/rondvluchten. Vaders en moeders kunnen ook meevliegen. Op de website van Aviodrome zijn de tarieven terug te vinden. Na afloop van de vlucht ontvangen de piloten een certificaat. Ook voor volwassenen is het overigens mogelijk om bij Aviodrome zelf te vliegen in een Cessna 172, Fokker S-11 of Catalina PH-PBY. Kinderen jonger dan acht jaar mogen nog niet zelf vliegen, maar kunnen bij Aviodrome toch hun vliegbrevet halen, als ze aantonen dat ze beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot of stewardess. Hun vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest én een stuurtest.

Lees ook:Maar liefst 198 ruiten krabben van de Boeing 747 in Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Lees ook:Vliegangstweekend in Aviodrome Lelystad
Lees ook:Rescue Heroes bij Aviodrome Lelystad
Lees ook:Vlieg in Douglas Dakota of Boeing 737 tijdens Flight Simulator Weekend ter wereld in Aviodrome
Lees ook:‘Modelbouw in Actie’ op 25 juni bij Aviodrome Lelystad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>