Ouwehands Dierenpark opent grootste sidderalen-aquarium van Europa

downloadVrijdag 16 oktober om 11.00 uur opent Ouwehands Dierenpark het grootste sidderalenaquarium van Europa. De acht sidderalen die op dit moment nog achter de schermen zitten zullen worden losgelaten in hun nieuwe onderkomen. Het nieuwe aquarium is een Zuid-Amerikaans onderwaterpanorama van 7 meter lang, 5 meter breed en 1,40 meter diep met een inhoud van 45 vierkante meter (bron: persbericht).

 De jonge sidderalen hebben op dit moment een lengte van 40 tot 50 centimeter maar kunnen over enkele maanden de respectabele lengte van ongeveer 1,20 meter bereiken. De sidderaal (Electrophorus electricus) is een zoetwatervis die voorkomt in Zuid-Amerika. Net als bepaalde andere vissoorten beschikt kan hij stroomstoten afgeven, die om de 20 tot 50 seconden opgewekt worden wanneer hij zich beweegt. Daarmee kan het dier zijn weg vinden in het donkere water. Hoewel de naam ‘aal’ anders doet vermoeden, is het geen familie van de paling. De sidderaal behoort tot de orde van mes-aalachtigen.

Lees ook:Vispassage Afsluitdijk bij Den Oever geopend
Lees ook:Disney*Pixar film Binnenstebuiten
Lees ook:Vallende sterren: Leoniden komen eraan
Lees ook:Uniek zomerverschijnsel: zeevonk voor de kust
Lees ook:Mijlpaal bouw Noord/Zuidlijn Amsterdam – tunnel onder IJ is af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>