Liquid Art – The Champagne Edition in Scheepvaartmuseum Amsterdam

IMG_20160505_144105Zaterdag 15 en zondag 16 november vindt in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam van 14 tot 19 uur de eerste editie plaats van Liquid Art, The Champagne Edition: ‘een multimediale wijn-expositie die een beroep doet op alle zintuigen’. Na de ontvangst waar alle deelnemende champagnes op de Wall of Champagne te zien zijn, is er een korte inleiding over champagne in expositievorm. Daarna betreed je met een proefglas de hoofdruimte met een expositie van meer dan 20 champagnes. Tickets: zie website.

Terwijl er bezichtigd en geproefd wordt, is specifieke achtergrondinformatie over de champagnes via een audiotour op de eigen smartphone te beluisteren door middel van de speciaal voor Liquid Art ontwikkelde software. De audiotour wordt ingesproken door de officiële Europese champagne ambassadeur, Niek Beute. Hij ‘denkt dat het anders kan’. In een wijnproeverij kan je je net zo ongemakkelijk voelen als in een museum. Je kijkt naar de stukken, leest het nikszeggende bordje ernaast en baalt dat je de audiotour niet genomen hebt. Want wees nu eerlijk, wie weet er genoeg van kunst om elk schilderij in het Rijksmuseum in de juiste context te kunnen plaatsen? En juist die context kan het schilderij zo bijzonder maken.

Beute: ‘Wijnproeverijen zijn in de regel toch altijd een beetje hetzelfde. Een rijtje flessen, een glas en iemand achter een tafeltje die er meer of minder leuk wat over vertelt. Terwijl de romantiek achter de wijn, de vreemde feitjes en de emotie erbij juist een wijnbelevenis maakt.’ Deze twee vergelijkbare ervaringen kunnen een-op-een over elkaar gelegd worden. Het idee van Liquid Art als platform was geboren.

De wine line up:

Veuve Clicquot * Moet Chandon
Ruinart * Billecart Salmon
Laurent Perrier *Larmandier Bernier
Pierre Peters * Vilmart
Andre Clouet * Bereche * Barnaut
Vergnon * Taittinger
Alfred Gratien * H. Pouillon
Besserat de Bellefon
Mouzon Leroux * Vincent Couche
Jacquesson * Roger Coulon
Baron Fuente * Frerejean Freres

Zie ookWhisky Festival Den Haag

 

Lees ook:Museum Prinsenhof Delft zet crowdfunding in
Lees ook:Zeeuwse Horeca Beurs Goes
Lees ook:International Whisky Festival Den Haag
Lees ook:Walibi viert hartje zomer Oud en Nieuw
Lees ook:Dolf Jansen presenteert eigen verkiezingsprogramma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>