Struisvogels nemen na 17 jaar weer hun intrek in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Donderdag 21 november om 11.00 uur zullen de struisvogels, vier hennen en één haan, voor het eerst de savanne van Ouwehands Dierenpark betreden. De afgelopen maanden hebben zij achter de schermen gezeten om zich te ontwikkelen als jong volwassen dieren. Nu zijn zij groot genoeg om in alle rust het buitenperk te gaan verkennen.  Op de savanne in leven giraffen, zebra’s, parelhoenders en vanaf nu ook struisvogels. Al deze dieren zijn te zien in Umkhosi, de Afrikaanse speelsafari (bron: persbericht).

Net als de struisvogels zullen ook de giraffen moeten wennen aan hun nieuwe grote medebewoners. De giraffen zullen pas op een later moment, zodra de struisvogels aan hun nieuwe verblijf gewend zijn, kennismaken met deze vogels. Struisvogels zijn de grootste en zwaarste vogels en de snelste loopvogels ter wereld. Volwassen struisvogelmannetjes kunnen tot wel 2,75 meter hoog en 155 kilogram zwaar worden. Verschillende vrouwtjes leggen eieren in het nest van ‘hun mannetje’. Het mannetje broedt ze uit en verzorgt de kuikens. Op zaterdagen 23 en 30 november en zondagen 24 november en 1 december is Ouwehands Dierenpark omgetoverd tot het Park van Sint.

Lees ook:Geen liefde op het eerste gezicht in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Giraffen luisteren naar de Top 2000
Lees ook:Reuzenpanda’s komen 12 april naar Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Telekids Fandag in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Rhenen in de ban van ‘pandamania’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>