Zilveren jubileum Kerst op kasteel Middachten

Sinds 25 jaar is de kerstopenstelling van Kasteel Middachten in De Steeg bij Arnhem een jaarlijkse terugkerende traditie. Het kasteel viert dit jubileum met een zilveren kerst, van dinsdag 11 tot en met zondag 16 december 2012. Het interieur is versierd met verse bloemen, zilveren kerstbomen en zilveren objecten uit de collectie. Ook de tuinen rondom het kasteel zijn sprookjesachtig versierd met honderden lichtjes.

Iedere dag begint om 17.00 uur een lichtjeswandeling met verhalenvertellers. Zaterdag 15 december zingt het koor van de Engelse kerk Christmas Carols. Zondag klinken de mystieke geluiden van Midwinterhoornblazers. In bijgebouwen is een kerstmarkt en in het onderhuis van het kasteel zijn Glühwein en gepofte kastanjes bij een houtvuur te krijgen. Hinkelien Schreuder, winnaar van een zilveren Olympische medaille met de estafettezwemploeg en ambassadeur van Stichting Right to Play, verrichtte dinsdag de openingshandeling. Right to Play is een internationale organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Middachten heeft zich dit jaar verbonden met dit goede doel. De kasteeldeuren zijn geopend van 11.00 tot 19.00 uur, zaterdag tot 20.00 uur.

Lees ook:Kerst op Kasteel Middachten
Lees ook:Rozenzondag kasteel Middachten
Lees ook:Kasteelfair Middachten en Outdoor Gelderland 2012
Lees ook:Bike2Play: fietsen naar Peking voor goed doel
Lees ook:Wordt Marleen Veldhuis onze olympische goudhaan?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>