Keukenhof 2012 opent voor publiek

Donderdag 22 maart 2012 opent Keukenhof in Lisse voor het publiek. De 63ste editie van de internationale bloemententoonstelling wordt de dag ervoor (als de lente begint; 2013: klik hier) officieel geopend door de Poolse first lady Anna Komorowska, samen met prinses Margriet. Polen is dit jaar het thema van Keukenhof. De grootste publiekstrekker wordt het bloembollenmozaïek van Chopin. Tussen de beide ingangen loopt de themaroute Heart of Europe, een verwijzing naar de rol van Polen in Centraal Europa. In het Juliana Paviljoen is de tentoonstelling ‘Verrassend Polen’ te zien. Wibi Sourjadi geeft tien exclusieve voorjaarsconcerten. Bij kasteel Keukenhof, op loopafstand van het bloemenpark, is onder meer de tentoonstelling ‘Hof van Appel’ te zien.

Tot en met 20 mei worden honderdduizenden bezoekers verwacht, van wie tweederde buitenlandse gasten. Keukenhof begon in 1949 als bloemententoonstelling in de openlucht, in het hart van de bollenstreek, op initiatief van de burgemeester van Lisse en kwekers en exporteurs van bloembollen. Het evenement groeide uit tot een jaarlijkse attractie met honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en is één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Kinderen kunnen ronddollen op een speelweide met klim- en klautertoestellen, een doolhof en een dierenweide. Voor de allerkleinsten is er de Nijntje speeltuin. Keukenhof is van 22 maart tot en met 20 mei op alle dagen geopend van 8.00 tot 19.30 uur (kassa’s open tot 18.00 uur). Het jaarlijkse bloemcorso vindt op zaterdag 21 april plaats.

Lees ook:Opening Keukenhof Lisse
Lees ook:Keukenhof opent donderdag 24 maart voor de 67ste keer
Lees ook:Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl
Lees ook:Keukenhof opent vrijdag 20 maart
Lees ook:Keukenhof opent donderdag 20 maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>