De tien leukste kleine dierentuinen

IMG_20160604_173919Kleinere dierentuinen worden nog al eens vergeten. Vaak gaat de aandacht naar grotere parken met een groter mediabudget, maar dat doet geenr echt aan kleinere en minder bekende dierentuinen. Daar is het vaak een stuk rustiger, er is meer contact met dieren mogelijk en er zijn veel leerzame activiteiten. De entreeprijs ligt nogal eens fors lager. Bungalowparkoverzicht.nl kwam met ‘de tien leukste kleine dierentuinen’, die een entree vragen van gratis tot 9 euro.

 

Ooievaarsdorp De Graverij (Akmarijp, boven Joure, Friesland): gratis. In 1969 opgezet om de met uitsterving bedreigde ooievaars een veilige plek te bieden. 

Artisklas-Haarlem: de kleinste dierentuin van Nederland. Door de kleinschaligheid is meer contact met dieren mogelijk dan in menig andere dierentuin.  

Faunapark Flakkee (Nieuw Tonge, Zuid-Holland): er wonen vooral kleine dieren met een hoog knuffelgehalte.

Natuurdoecentrum Insektenwereld (Leens, Noordwest-Groningen): de wereld van de insekten, maar ook kikkers, hafgedissen, egels en slangen zijn er te zien.

Vlindorado (Waarland, tussen Alkmaar en Schagen): vlindertuin met de meest exotische vlinders.

Utropia (Middelburg): losvliegende tropische vogels als papegaaien, kaketoes, liri’s en parkieten.

Taman Indonesia (Kallenkote, bij Steenwijk, Overijssel): naast Indonesische dieren kunnen kinderen zich hullen in Indonesische kleding, \ijn er Indische hapjes en staat er een echte Metawai paalwoning.

Kasteelpark Born (boven Geleen, Limburg): in de tuin van een ruïne van een 17e-eeuws kasteel ligt een kleinschalig dierenpark met een hoog knuffelgehalte voor jonge kinderen.

Zee Aquarium (Bergen aan Zee, Noord-Holland): maar liefst 230 verschillende zeedieren, waaronder haaien, anemonen en piranha’s. Hoogtepunt voor de kinderen is de roggenrots, waar ze roggen kunnen aanraken en de walviszaal van een 14 meter lang skelet van een potvis. 

Reptielenzoo Iguana (Vlissingen): opvanghuis voor reptielen, sinds 1982 voor het publiek te bezichtigen om uit de kosten te komen.

Lees ook:Dierentuinen tijdens de Kerstvakantie
Lees ook:Sumatraanse tigerbabes naar Arnhem
Lees ook:Seks in de dierentuin
Lees ook:Artis bestaat 175 jaar
Lees ook:Dierentuinen in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>