Jubileumboek 75-jarig Duinrell

Het landgoed Duinrell bij Wassenaar bestaat 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan verschijnt het jubileumboek ‘Kroniek van een familiebedrijf 1935-2010’, dat Pieter van Vollenhoven dinsdag 30 maart  in ontvangst neemt. In 1984 opende de man van Prinses Margriet zwemparadijs het Tikibad in Duinrell, inmiddels één van de grootste glijbanenparadijs in Europa met meer dan een kilometer aan (in totaal elf) glijbanen. Ook vond er een aantal benefietgala’s plaats voor het Fonds Slachtofferhulp, waarvan de heer Van Vollenhoven voorzitter is.  

Om fiscale redenen besloot de familie van Zuylen van Nijevelt in 1935 de bezoekers tegen een geringe vergoeding toe te laten op hun landgoed. Sindsdien ontwikkelde het gebied zich tot attractiepark met tropisch zwembad en vakantiehuisjes, een camping en een hostel. Het boek beschrijft de ontwikkeling door de jaren heen en bevat daarnaast foto’s, knipsels en anekdotes. Dit jaar is de geschiedenis van het park het centrale thema bij Duinrell, zoals in de jaarlijkse zomershow met muziek en dans. Er is een nieuwe attractie bijgekomen: een glijbaan in het Tikibad, die lijkt op een waterval. Het zwemparadijs is het hele jaar open, het attractiepark gaat vrijdag 2 april  na de winterstop open.

Lees ook:Pretparken in de zomer langer open
Lees ook:Attractieparken Top 10 in 2007
Lees ook:Winterpret in Duinrell
Lees ook:Welk pretpark voorjaarsvakantie 2009 open?
Lees ook:Alvast wat tips met Pasen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>