Nature Talks Photo Festival in Ede, hét evenement voor liefhebbers van natuur en beeld

IMG_20160516_144309Zaterdag 12 en zondag 13 november vindt Nature Talks Photo Festival plaats in Congres Centrum Reehorst in Ede, hét festival voor natuurfotografen, natuurfilmers en natuurliefhebbers. Het festival met meer dan 60 lezingen bestaat uit een hoofdprogramma waar internationale en nationale top natuurfotografen hun beelden presenteren (tickets en info: klik hier). Meer dan 54 fotografen vertellen wat er zoal bij komt kijken om tot prachtige beelden te komen (bron: persbericht).

Naast een scala aan topfotografen biedt Nature Talks een uitgebreid basisprogramma met lezingen van fotografen, filmprogramma’s, een fotobeurs van meer dan 2.000m2, een expositieruimte met o.a. de winnaars en finalisten van de Nature Talks Photo Contest, een fotografencafé, een fotografen diner, workshops en masterclasses. Bijzonder is de lezing over teken en de ziekte van Lyme. Nature Talks biedt een nieuw platform voor alle liefhebbers van natuur, fotografie, film en natuurbeleving. Het festival en de bijbehorende fotowedstrijd Nature Talks Photo Contest zijn een eerste stap om mensen bij elkaar te brengen die dezelfde passie hebben. We willen het beeld en de fotograaf laten spreken om zo de natuur te laten spreken!

Nature Talks is ontstaan vanuit de behoefte aan een groot festival voor natuurfotografen, waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en elkaar informeren. Nature Talks wil er ook zijn voor de natuurliefhebbers in het algemeen. Op deze manier komen liefhebbers van natuur, beeld en film bijeen bij Nature Talks. In Nederland blijkt behoefte te zijn aan een groot festival voor natuurfotografen waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren, elkaar informeren. Maar en zijn meer mensen die van beeld en natuur houden, vandaar dat we graag de cross-over maken met natuurfilmers, natuurliefhebbers en andere geïnteresseerden.

Nature Talks heeft een simultaan programma waar mensen kunnen kiezen uit wat ze willen zien of doen, zoals bijvoorbeeld een filmprogramma, lezingen van fotografen, verenigingen en stichtingen. Er is een grote fotobeurs van meer dan 2.000m2 inclusief het grootste fotoboek ter wereld van 200 x 70cm, 60kg t.w.v. €30.000, een expositieruimte met o.a. de winnaars en finalisten van de Nature Talks Photo Contest, een fotografencafé, fotografen diner, workshops en masterclasses.

Lees ook:Unseen Photo Fair & Festival Amsterdam
Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:GRID2014: grootste internationale fotografie biënnale in Nederland
Lees ook:Fête de la nature – zaterdag 21 en zondag 22 mei
Lees ook:Veluwe Fotodagen in Radio Kootwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>