KNVB Bekerfinale Zwolle-Groningen

IMG_20160525_151149Zondag 3 mei is een spannende dag voor Groningen en Zwolle, twee rivalen in het noorden, en zondag op voetbalgebied. Dan spelen PEC Zwolle en FC Groningen de KNVB Bekerfinale op 18.00 uur in de Kuip in Rotterdam. Zwolle wil de KNVB-beker net als vorig jaar in huis halen, Groningen heeft nog nooit een grote prijs in de wacht gesleept en staat voor het eerst sinds 1989 in de bekerfinale. Reden voor feest, ware het niet dat FOX SPORTS bij horeca-ondernemers langsging die van plan waren de wedstrijd op een groot scherm te tonen, zoals Boelies Pub in Winschoten.

Update: Groningen wint met 2-0

De voetbalzender wil haar ingekochte voetbalrechten (1 miljard euro) terugverdienen. Horecazaken moeten ‘jaarpakketten’ kopen, ook als ze alleen sporadisch een wedstrijd uitzenden op groot scherm, zoals een WK, EK of deze bekerfinale. FOXSPORT wilde ook geld zien van gemeenten als die grote buitenschermen plaatsen: Groningen en Leek. Sponsoren hebben een deel van dat geld bijeengehaald voor een buitenscherm in Openluchtpodium Nienoord. De binnenstad kleurt groen, vanaf 16 uur is er muziek en de toegang is gratis. RTV Noord staat live met een groot scherm op de Grote Markt in Groningen en zendt uit vanaf 15.45 uur. Daar worden zo’n 10.000 mensen verwacht. Of er ergens in Zwolle een groot buitenscherm staat, kon de redactie tot nu toe nergens te achterhalen.

 

Lees ook:Groningen wint Bekerfinale in de Kuip
Lees ook:Huldiging FC Groningen
Lees ook:Steeds meer megaschermen voor Nederland-Uruguay
Lees ook:Waar staan megaschermen tijdens Nederland-Duitsland
Lees ook:Waar staan mega buitenschermen tijdens WK finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>