The Passion 2015 in Enschede

Donderdag 2 april is de binnenstad van Enschede het domein van de vijfde editie van The Passion (2016: klik hier). Sinds 2011 organiseren de EO en RKK het muziekspektakel op Witte Donderdag voor Pasen en zenden het vanaf 20.30 uur live uit op Nederland 1. Na Gouda, Rotterdam, Den Haag en Groningen is het de beurt aan Enschede: het spektakel is zo populair, dat het voor steden een ideale promotie betekent. Vorig jaar kwamen 20.000 bezoekers naar Groningen en Enschede hoopt dat aantal te evenaren.

The Passion vertelt het lijdensverhaal en de opstanding van Jezus, aan de hand van hedendaagse Nederlandse (pop)muziek. Het is een moderne variant op de Matthäüs Passion. Net als voorgaande edities trekt er een processie van honderden mensen met een groot verlicht kruis door de straten naar het hoofdpodium op het Van Heekplein. Daarnaast komen er vanuit vier windhoeken processies naar dit plein, waar het programma om 20.25 uur start. Alle kerken zetten hun deuren open om gezamenlijk naar The Passion op groot scherm te kijken. Jim de Groot kruipt in de huid van Jezus, Shirma Rouse speelt Maria en Jeroen van Koningsbrugge Judas. Het muziekspektakel is geïnspireerd op de Manchester Passion die BBC-3 op Goede Vrijdag 2006 uitzond.

Lees ook:The Passion in Groningen
Lees ook:Donderdag 24 maart: The Passion in Amersfoort
Lees ook:The Passion 2014 gaat naar Groningen
Lees ook:The Passion op donderdag in Den Haag
Lees ook:The Passion in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>