Presentatie ‘Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden’ op strand Noordwijk

IMG_20160525_151149Arjen Robben neemt vrijdag 14 november het derde en laatste deel in ontvangst van de kinderboekenreeks, waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Hij krijgt ‘Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden‘ uit handen van groep 8 van de Togtemaarschool uit Bedum, Robbens oude basisschool. De topvoetballer geeft deze leerlingen rond 13.00 uur een voetbaltraining op het strand van Noordwijk. De klas uit Bedum is een van de veertien Groningse klassen die, onder redactie van Koen Kampioen-auteur Fred Diks, in estafettevorm meeschreven. Doel van de serie is om kinderen de lol van lezen en te schrijven bij te brengen. De bijbehorende Arjen Robben-app brengt het verhaal nog meer tot leven (bron: persbericht).

Hiermee is de trilogie compleet. Eerder kwamen ‘Arjen Robben en de finale van de Champions League‘ en ‘Arjen Robben en het magische schot in Rio‘ uit. Van de eerste twee delen zijn meer dan 30.000 exemplaren verkocht. De boeken zijn nu niet alleen los verkrijgbaar, maar ook in een luxe verzamelbox met als bonus een poster.  Dit project is een initiatief van FC Groningen in de Maatschappij, uitgeverij Kluitman en Stichting Lezen & Schrijven. Een op de vier kinderen verlaat de basisschool met een forse leesachterstand. En dat terwijl kinderen in deze periode de basis leggen om goed te leren lezen en schrijven. Door middel van deze trilogie willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om te lezen en te schrijven en (groot)ouders stimuleren om voor te lezen.

Titel: Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden

Auteur: Fred Diks, Illustraties: Stephan Timmers

Uitgeverij Kluitman, ISBN: 9789020699142

Prijs: € 4,95

Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Kluitman verkoopt bestsellerserie Bobbi aan China
Lees ook:Samen Oranje – Argentinië kijken: waar staan de buitensschermen?
Lees ook:Gedichtendag 2010
Lees ook:Prinses Laurentien opent Week van de Alfabetisering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>