Maand van het Spannende Boek 2014

nederland19[1]Vrijdag 30 mei begon de 26e editie van de Maand van het Spannende Boek, die duurt tot en met zondag 29 juni. Doel is om kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Thema dit jaar is: ‘Terreur in Thrillers’. Tess Gerritsen schreef het geschenkboek ‘Incendio’, gratis bij de boekhandel, besteding van tenminste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken.

Het eerste weekend, ‘Plaats Delict’, gaan Nederlandstalige misdaadauteurs op bezoek bij hun favoriete boekhandel en bibliotheek voor signeersessies, lezingen, meet-and-greets en wandelingen. Op de openingsavond, het ‘Boekenbal voor misdaadauteurs en thrillerlezers’ (de Avond van het Spannende Boek), in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, werd De Gouden Strop uitgereikt, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek en de Schaduwprijs voor het beste debuut. Donald Nolet (1975) won dit jaar beide prijzen, voor zijn debuut-thriller ‘Versleuteld‘.

Lees ook:Boekenweek 2017 – thema ‘Verboden vruchten’
Lees ook:Boekenweek 2016: ‘Was ich noch zu sagen hätte’
Lees ook:Boekenweek 2014 gaat van start met Boekenbal
Lees ook:Boekenweek 2015 – ‘Waanzin, te gek voor woorden’
Lees ook:Gordon Ramsay komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>