Kees Brusse overleden

Acteur en regisseur Kees Brusse is maandagavond overleden. Hij werd 88 jaar. De laatste jaren kampte hij met een zwakke gezondheid en werd hij verpleegd in het Rosa Spierhuis in Laren. Daar overleed hij maandagavond in het bijzijn van zijn naaste familie. Brusse was in de jaren 60 een populaire acteur en speelde hoofdrollen in verschillende films en series als ‘Pension Hommeles’.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend al panellid bij ‘Wie van de drie’ en van de reclamespotjes van verenigingsmaatschappij Zwitserleven. Brusse was één van de eerste gerenommeerde Nederlandse acteurs die zijn neus niet ophaalde voor reclamespotjes.Als regisseur maakte hij vooral documentaires, onder meer over ouder worden en over jongeren en seksualiteit. Kees Brusse was één van de vele zonen uit de familie die bekend werden, naast beeldhouwer Mark Brusse en journalist Peter Brusse. De AVRO zendt dinsdagavond na het late NOS Journaal op Nederland 1 een portret uit van Kees Brusse (rond 0.10 uur).

Lees ook:Acteur en regisseur Ton Lutz overleden
Lees ook:Komisch acteur Allard van der Scheer overleden
Lees ook:Derrick is overleden
Lees ook:EYE Amsterdam eert Kees Hin – vrijdag 15 tot en met zondag 17 januari
Lees ook:Vijftien gouden en drie platina films in 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>