Boekenweek 2011 – Geschreven portretten

Woensdag 16 tot en met zaterdag 26 maart 2011 vindt voor de 76e keer de Boekenweek plaats (2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘Geschreven portretten’: de week draait dit jaar om het levensverhaal, om mensen van vlees en bloed. Schrijver Kader Abdolah schreef het Boekenweekgeschenk ‘De Kraai’ (gratis bij aankoop tenminste € 12,50 aan boeken). De Boekenweek wordt traditioneel geopend met het Boekenbal, op dinsdag 15 maart en krijgt dit jaar voor het eerst een grote finale, op zondag 27 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Kader Abdolah treedt op als gastheer en ontvangt een aantal vrouwelijke bruggenbouwers: Yvon Jaspers, Neelie Kroes en Nebahat Albayrak. 

De Boekenweek promoot sinds 1932 tien dagen in maart het (Nederlandse) boek, met lezingen, signeersessies en debatten in het hele land. De meeste boekwinkels geven bij besteding van tenminste € 12,50 aan boeken het Boekenweekgeschenk cadeau. Openbare Bibliotheken doen dat ook, bij inschrijving als nieuw lid. Ieder jaar schrijft een andere auteur het geschenk.  Zondag 20 maart kan iedereen vrij reizen in alle binnenlandse treinen (2e klas) met het boekenweekgeschenk op zak. De Nederlandse Spoorwegen is hoofdsponsor van de Boekenweek.

 

Sinds 1946 wordt de Boekenweek om 0.00 uur geopend met het Boekenbal in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Dit is het traditionele openingsbal, waar heel literair Nederland samenkomt. Het bal is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit jaar vindt het bal plaats op dinsdag 15 maart. Sinds 2002 vindt in Paradiso het Bal der Geweigerden plaats, een alternatief Boekenbal, dit jaar met als titel het E-bookbal.

Lees ook:Boekenweek 2014 gaat van start met Boekenbal
Lees ook:Gratis de trein in met boekenweekgeschenk op zak
Lees ook:Het is weer boekenweek
Lees ook:Boekenweek 2012 – Vriendschap en andere ongemakken
Lees ook:Boekenweek 2017 – thema ‘Verboden vruchten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>