Uitreiking Gouden Kalveren 2010

Vrijdagavond 1 oktober 2010 worden de jaarlijkse Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in de Stadsschouwburg van Utrecht. De slotdag van het Nederlands Film Festival (NFF) staat ieder jaar in het teken van de felbegeerde dieren: glamour in de polder, ons Hollandse Oscargala. In totaal worden in 17 categorieën kalveren uitgereikt en is er een publieksaward voor de beste film.

 

De VPRO doet vanaf 20.30 uur op Nederland 3 rechtstreks verslag van de uitreiking. De arthouse film ‘Joy’ van Mieke de Jong is met zeven nominaties favoriet, waaronder voor beste film, beste regie en beste actrice. De openingsfilm ‘Tirza’ is niet genomineerd voor beste film, maar wel voor vijf andere categorieën, waaronder beste acteur en beste regie. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ kan ook een Kalf voor de beste film en voor beste acteur winnen. Derde gegadigde voor beste film is de verfilming van de sprookjesmusical ‘Lang en Gelukkig’. Voor beste mannelijke hoofdrolspeler zijn genomineerd: Gijs Scholten van Asschat (Tirza), Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter) en Dragan Bakema (Hunting & Zn), voor de beste vrouwelijke hoofdrolspeler: Carice van Houten (De gelukkige huisvrouw), Maria Kraakman (Hunting & Zn) en Samira Maas (Joy).

Lees ook:Nothing Personal grote winnaar Gouden Kalveren
Lees ook:Nederlands Film Festival 2010
Lees ook:Rembrandt Awards 2011
Lees ook:‘Gluckauf’ met vier Gouden Kalveren grote winnaar Nederlands Film Festival
Lees ook:Gouden Roos voor EO-kinderprogramma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>