Stripdagen Houten 2010

Zaterdag 25 en zondag 26 september 2010 vindt de 6e editie plaats van de Stripdagen in Expo Houten. De vereniging ter bevordering van het beeldverhaal, het Stripschap, organiseert deze dagen al 41 jaar. Het is het grootste jaarlijkse stripfestival van de Benelux: wat in 1968 begon als de Dag van het Beeldverhaal, groeide uit naar de Strip-2-Daagse, later de Strip-3-Daagse en heet sinds 1990 Stripdagen. Het Stripschap zelf bestaat 41 jaar en reikt sinds 35 jaar de Oeuvreprijs uit aan Ger van Wulften: de P. Hans Frankfurtherprijs.

 

Daarnaast worden zaterdag om 16.00 uur de jaarlijkse Stripschapjaarprijzen uitgereikt, ook wel de Stripschappenningen genoemd.  Zondag is er vanaf 12.00 uur in het Schaptheater een stripveiling; kijken kan zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en zondag tot 12.00 uur. Op de bovenverdieping vindt een mangafestijn plaats met stands, workshops en activiteiten die betrekking hebben op de Japanse beeldtaal en popcultuur. Mangattekenaars laten zien hoe ze manga tekenen, een Dj leert ‘para para dansen’ en diverse mangaorganisaties in Nederland presenteren zich. De stripdagen zijn beide dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Het publiek moet bij de ingang van Euretco langs de meetlat: de entree kost € 6,= voor iedereen tot 1.50 meter en € 9,50 voor iedereen die langer is. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis mee. Leden van Het Stripschap ook, op vertoon van hun Stripmaatschapkaart 2010.

Lees ook:Stripdagen Houten
Lees ook:Stripdagen 2009 in Houten
Lees ook:Stripdagen Gorinchem 2012
Lees ook:Stripdagen Haarlem 2010
Lees ook:Stripdagen Haarlem: Wheels & Wallonië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>