Restaurant A Beautiful Mess opent 15 juni in Bijlmerbajes

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Lunchrestaurant A Beautiful Mess opent op donderdag 15 juni zijn deuren. In de voormalige wasserette van de Bijlmerbajes runnen bewoners van het naastgelegen azc de komende maanden dit pop-up restaurant. Naast wekelijks wisselende maaltijden met invloeden uit het Midden-Oosten en Afrika en een tijdelijke tentoonstelling van het Stedelijk Museum, is vooral de filosofie achter A Beautiful Mess bijzonder. Het doel is de nieuwkomers werkervaring bieden en zoveel mogelijk van hen in een jaar aan een betaalde baan helpen.

Daarvoor verbindt initiatiefnemer Refugee Company elke week een ander restaurant of bedrijf dat op zoek is naar personeel aan het team van A Beautiful Mess. Op woensdag t/m zaterdag verzorgen nieuwkomers uit Syrië, Iran, Irak en Eritrea de lunch, begeleid door een Amsterdamse horecaondernemer. Op vrijdag is het restaurant ook ’s avonds open voor een vrijdagmiddagborrel met mezze en een barbecue.

Missie: zoveel mogelijk banen
A Beautiful Mess biedt een veilige leer- en werkomgeving waarin bewoners van het azc hun talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ze kunnen er hun cv uitbreiden, een professioneel netwerk opbouwen en werken aan een toekomst in Nederland. Het restaurant heeft werkervaringsplekken voor alle niveaus binnen de horeca en koppelt nieuwkomers die er klaar voor zijn aan bedrijven in Amsterdam. De betrokken Amsterdamse horecabedrijven kunnen zo het tekort aan met name keukenpersoneel oplossen. En de hoop is dat veel nieuwkomers op deze manier weer een nieuwe baan vinden.

Ondernemers als Casper Reinders, Samuel Levie en Lodewijk Koeler werken al mee aan A Beautiful Mess. Net als het Stedelijk Museum, het Student Hotel en Pakhuis de Zwijger. Allemaal doen ze dat op hun eigen manier: door koks, bediening en bedrijfsleiding te trainen, producten te leveren of kunst uit te lenen. Heineken en Vascobelo geven een hospitalitytraining en hebben de bar gedoneerd. Philips Lighting doneerde de verlichting. En Bocca leidt barista’s op in de naastgelegen koffiebar Kahwa.

Een prachtige rommel
Het restaurant is een welkome plek voor allerlei verschillende mensen en culturen. Het is er een Beautiful Mess, zoals op een marktplaats, waar eten en drinken, muziek, kunst en vele nationaliteiten samenkomen en mengen. Met een belangrijke missie: kansen creëren voor nieuwkomers en zoveel mogelijk van hen aan een baan helpen via het restaurant.

Locatie en openingstijden
A Beautiful Mess is in ieder geval tot december 2017 als pop-up restaurant gevestigd in de oude wasserette van de Bijlmerbajes, op het terrein van broedplaats Lola Lik. Sinds 13 mei is in en rondom het restaurant de tentoonstelling Oplossing of Utopie van het Stedelijk Museum te zien. Binnenkort opent er een Hammam en de ook de komst van een hotel is aanstaande. Het restaurant is ook af te huren voor events. A Beautiful Mess is open op woensdag en donderdag van 10.00-18.00 uur voor lunch en borrel, en op zaterdag van 12.00-18.00 uur. Op vrijdag is het restaurant geopend van 10.00-22.00 uur voor een vrijdagmiddagborrel met mezze en barbecue. Parkeren is gratis. Adres: Wenckebachweg 48, 1096 AN Amsterdam.

Refugee Company
A Beautiful Mess is een initiatief van Refugee Company, dat nieuwkomers ondersteunt om de draad weer op te pakken en hun kwaliteiten in te zetten. Het startpunt van Refugee Company is het talent, de veerkracht en de positieve energie die veel mensen hebben. De organisatie verbindt nieuwkomers aan de kansen die er zijn in Nederland. Op deze manier ontstaan duurzame netwerken tussen nieuwkomers en Nederlanders. Horeca-ondernemers die zich nog willen aansluiten bij A Beautiful Mess zijn zeer welkom.

Lees ook:Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food
Lees ook:Temporary Stedelijk krijgt vervolg
Lees ook:Warhol in Stedelijk groot succes
Lees ook:Scheepvaartmuseum opent in september
Lees ook:Limburger vinden Hollanders bedreigender dan buitenlanders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>