Expo’s Nederlandse musicalsterren en Prince op VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht

IMG_20160918_163220Europa’s grootste vintagebeurs vindt dit najaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 november in de Utrechtse Jaarbeurs. Op de VerzamelaarsJaarbeurs is voor iedereen wat te vinden tussen de duizenden stands: design meubels, vintage fashion, porselein, kinderspeelgoed, curiosa, tribal art en nog vele andere dingen. Tijdens deze editie wordt er speciaal aandacht geschonken aan Nederlandse musicals met een grote expositie. Verder is er aandacht voor de recent overleden Amerikaanse popicoon Prince met zeldzame uitgaves van hem en zijn side-acts The Time en Vanity 6 (tickets: zie website; bron: persbericht).

Dit najaar kunnen bezoekers van de beurs een kijkje krijgen in de Nederlandse musical en theater geschiedenis. Er is een grote collectie te zien van kostuums, attributen, programmaboekjes, foto’s en recensies van onder andere Joop van den Ende producties en musicals als My Fair Lady uit 1960. Zo is onder meer het kostuum van musicalster Willem Nijholt in Miss Saigon te zien en worden zijn zwaard en schild uit Cyrano de Bergerac getoond. Ook zijn privé schmink koffer, memorabilia van Cabaret, veel (privé) foto’s en brieven van Nijholt passeren de revue. Daarnaast is er aandacht voor Jos Brink met een serie geschenken die hij aan zijn medewerkers gaf na afloop van voorstellingen en is de allereerste poster van beginnende musicalster Chantal Janzen te bewonderen.

De weerldberoemde zanger Prince overleed afgelopen april tot het grote verdriet van zijn fans over de hele wereld. ‘His Royal Badness’ wordt op deze beurs geëerd met een overzichtstentoonstelling over zijn muziek. Ook wordt er hier en daar een sluier opgelicht over zijn mysterieuze (privé)leven. De complete vinyl catalogus van Prince met veel bijzondere en zeldzame uitgaves is te zien samen met uitgaves van bekende side-acts als The Time en het damestrio Vanity 6. De expositie is gecureerd door vereniging The Music Book Collector in samenwerking met enige fervente Prince verzamelaars. Tijdens de beurs wordt de Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit drie verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Nominaties worden bepaald door de redactie van magazine Verzamelen en de prijs wordt op zaterdag uitgereikt.

Lees ook:VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht: speuren en beleven op Europa’s grootste vintage evenement
Lees ook:Modeldorado in Apeldoorn
Lees ook:Art Amsterdam 2008 in de RAI
Lees ook:Al 60.000 bezoekers Star Wars Expo in Hoorn
Lees ook:Verzamelaarsjaarbeurs 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>