Pulledagen in Hoogeveen

IMG_20160515_181231Hoogeveen beleeft vijf donderdagen in juli en augustus de jaarlijkse Pulledagen: markt en rommelmarkt in de Hoofdstraat en de Schutstraat, met daarnaast eetkraampjes en optredens. Dit jaar op 16, 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus. Particulieren ruimen er hun zolder voor op. Vroeger ontvingen de boeren in de omgeving donderdagochtend aan de pulle (melkbus) een envelop met hun weekopbrengst en de kwaliteitsgegevens van de melk.

Zie ook: Vestingdagen Elburg

De boerinnen gingen op donderdag naar de markt om met dit geld hun boodschappen te doen en hun voorraden aan te vullen. Later riep Hoogeveen zes donderdagen tijdens de zomer uit tot Pulledagen iedere dag met een eigen thema. De eerste Pulledag staat in het teken van sport, de tweede van internationale artiesten, de derde van straattheater, de vierde van circus en de vijfde van Zuid-Amerika. De zesde dag op de kalender – 22-23 augustus, is geen Pulledag, maar een weekend vol culinair genoegen: Hoogeveen Culinair.

Lees ook:Meppeldagen 2017: vanaf donderdag 20 juli
Lees ook:Westfriese Folkloredagen in Schagen
Lees ook:Kamper Ui(t)dagen 2014
Lees ook:Ommer Bissingh dagen – sinds 1567
Lees ook:Westfriese Folkloredagen 2016 in Schagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>