Nationale secretaressedag: donderdag 16 april

IMG_20160522_122635Donderdag 16 april is het de jaarlijkse Nationale Secretaressedag. Iedere derde donderdag in april moeten leidinggevenden het niet in hun hoofd halen hun secretaressen  te vergeten, een dag waar de commercie uiteraard stevig op inzet. In Het Spant in Bussum vindt Hét Afdelings- en Medisch Secretaressencongres plaats.

Secretary Day stamt uit 1952 en kwam voort uit de Secretary’s Week in Amerika, op de woensdag van de laatste volle week in april. In Nederland introduceerden Secretaresse Magazine (tegenwoordig Management Support magazine), een uitzendbureau, Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland de eerste Secretaressedag op 20 april 1989.

Een aardig weetje: ‘secretaressedag’ wordt volgens het tien-vinger-typen alleen met de linkerhand getikt. Er bestaan langere samengestelde woorden die met links worden getikt, zoals: secretaressedagvergeetstress.

Lees ook:Donderdag 17 april – Secretaressedag
Lees ook:Secretaressedag 2010
Lees ook:Secretaressedag 2013
Lees ook:Nomineer Secretaresse van het Jaar 2013
Lees ook:Tulpen veroveren Hollandse woonkamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>