Woonbeurs ‘Woonidee’ in de Jaarbeurs

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt van woensdag 27 februari tot en met zondag 2 maart 2008 ‘Woonidee’ plaats (2009: klik hier): een woonbeurs met nieuwe trends en ontwerpen, bekende merken en professioneel advies. Bezoekers kunnen foto’s en tekeningen van hun eigen huis meenemen en gratis advies aan één van de velewoonstylisten vragen. In de Metamorfoseshow laten stylisten zien hoe kleur, meubels, stoffen en accessoires de woonsfeer beïnvloeden. Op het centrale Woonkrant Ideeënplein zijn workshops, lezingen en demonstraties te volgen, onder leiding van creatief directeur Marie-Gon. De Woonkrant exposeert hier de prijswinnaars van de wedstrijd ‘Het leukste Woonidee van Nederland’.

Op het buitenkamerplein zijn de nieuwste trends te zien op het gebied van tuin, terras en balkon. Er is een Kinderkamerplein, een Verhuisplein, een hoog, roze gekleurd Lifestyle Pavillion en de afdeling ‘Grüsse aus Köln’ met primeurs van de Internaitonale Möbel Messe van Keulen. Topdesigner Eric Kuser beoordeelt voor het Gouden Woonboek het werk van acht studenten van de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, die ontwerpschetsen van een dressoir hebben gemaakt. De beste schets wordt in productie genomen. Op zaterdag is Dennis Mulder van het RTL-programma ‘Woon & klusmagazine’ aanwezig.

Op het Woonkrant Ideeënplein vindt een stoelentest plaats. Bezoekers kunnen eraan meedoen en maken kans om een stoel te winnen. In De Kiosk kan iedere bezoeker een gratis pakket woontijdschriften ophalen. Met een bon in de Woonkrant van de Telegraaf op 27 februari, kunnen bezoekers gratis een bol in een pot meenemen. Vijfduizend gelukkigen ontvangen gratis het Gouden Woonboek op de Gouden Woonboek Mansion. In de woonwaaier geeft Marie-Gon ideeën om een meubelstuk of een interieur nieuw te laten lijken. Elke honderdste bezoeker krijgt de waaier gratis, zolang de voorraad strekt. In kringloopwinkel ‘Het Goed’ wordt de langste bank (80m) van Nederland gemaakt van gerecyclede materialen. Een goochelaar houdt in het weekend jonge bezoekers bezig. 

De beurs is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Entree kost € 9,50 aan de kassa, via online bestellen € 1,= korting (en geen wachttijden aan de kassa); kinderen tot en met 12 jaar gratis.  

 

 

 

 

Lees ook:Woonbeurs ‘Woonidee’ in Utrecht
Lees ook:Woonidee Nederland 2009
Lees ook:Nationale Museumweek in Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Lentebeurs Vrouw! 2009 in Leeuwarden
Lees ook:Vlieg in Douglas Dakota of Boeing 737 tijdens Flight Simulator Weekend ter wereld in Aviodrome

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Woonbeurs ‘Woonidee’ in de Jaarbeurs

  1. Annemarie

    lijkt mij erg leuk, ik zag het al langs de weg. Ga ik samen met m’n vriendin heen

      /   Reply  / 
  2. Maria

    Deze beurs was erg leuk, ik heb heel veel gezien en leuke dingen gekocht. Vooral die schuifshow was erg leuk

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Woonbeurs ‘Woonidee’ in Utrecht | Eropuit

  4. Pingback: Woonbeurs ‘Wonen&Co’ in Groningen: thema ‘De Verleiding’ | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>