Bloemendagen Anna Paulowna 2015

IMG_20160522_120704Zaterdag 2 tot en met woensdag 6 mei vinden in Anna Paulowna, ten zuiden van Den Helder, sinds 1953 de jaarlijkse Bloemendagen plaats (2016: klik hier). Zaterdag opent de bekendste tulpenboer van Nederland, boer Tom, het evenement om 12 uur door een busje tulpen uit de mini-pluktulptuin op het Sluisplein te plukken. Tijdens de Bloemendagen is de natuur er op zijn mooist.

In tuinen in heel Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken: schilderijen op tempex, waarop duizenden hyacintenbloementjes zijn vastgepind. Straten en bruggen zijn versierd en ‘s avonds zijn de meesten verlicht. Zondag is in en om winkelcentrum Molensluis de Bloemendagenmarkt, het Solex museum is open en de hervormde kerk presenteert een quilt- en patchwork tentoonstelling en een markt voor de kerk.

De fotogenieke Poldertuin in Anna Paulowna – ‘Klein Keukenhof’ – bestaat al een eeuw en biedt plaats aan 200.000 bloembollen van meer dan 90 kwekers uit de regio. De tuin is te toten met 15 mei te bewonderen van zonsopgang tot zonsondergang.  In 1911 vestigde zich het eerste bloembollenbedrijf in de Anna Paulowna polder, genoemd naar de vrouw van koning Willem II. Tijdens zijn regeerperiode werd de polder drooggelegd (in 1845/46) op de waardegronden tegenover het toenmalige eiland Wieringen. Tegenwoordig herbergt de regio het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland en van de hele wereld.

Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2016 – 30 april t/m 5 mei
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2017
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2013
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>