‘Kom in de Kas’ IJsselmuiden – welkom in de IJsseldelta

overijssel3Groenten, fruit en bloemen….het groeit in de IJsseldelta: bekijk én proef het tijdens ‘Kom in de Kas’ IJsselmuiden, op zaterdag 11 april tussen 10 en 17 uur. Hoe zorgen hommels voor de bestuiving van bloemetjes? Hoe ziet een zaadje eruit en wat gebeurt er als het gezaaid wordt? Hoe belangrijk is techniek voor een kweker? Hoe smaakt paprika of tomaat uit een kas? De Koekoekspolder in de IJsseldelta in IJsselmuiden, is een gebied met duurzame glastuinbouw, een sector die voorop loopt. Niet alleen bij productie, smaak en groei van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, meststoffen en gewasbescherming. Bij ‘Kom in de Kas’ krijgt u een kijkje achter de schermen: laat u verbazen! (born: persbericht) 

Bij de kwekers kunt u kijken én proeven van heerlijke aardwarmte-aardbeitjes, bekijk de bloemenkas of klim naar de komkommers. Behalve heel leuk is het ook leerzaam om bijvoorbeeld een drijvende sla-tuin te bekijken of de groei van witlof in het donker mee te maken. Zie hoe computers de plantjes verzorgen en wat tuinbouw door vernieuwing en techniek allemaal kan! Voor de kinderen zijn er spannende attracties, zoals een leuke klim-glijtoren, een skelterbaan, diverse springkussens en proeverijen. Ook aan een muzikale invulling ontbreekt het niet, dweilorkest de Kampereilanders en Centrum voor Kunsteducatie Quintus zorgen voor een gezellige noot. Deelnemers:

• Noorland Paprika – paprikateelt

• Tomatenkwekerij van den Belt – tomatenteelt

• Gebr. Ringelberg – witlofteelt

• Henri en Karin Brouwer – sla teelt

• Ni+Co – komkommerteelt

• Bloemkwekerij de Ruiter – sierteelt

• Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter – aardbeienteelt

Zie ook: Lente-editie Hanzetocht Kampen

 

Lees ook:Lente-editie Hanzetocht Kampen op zaterdag 11 april
Lees ook:Hanzetocht Kampen – eerste in reeks unieke seizoenwandelingen IJsseldelta
Lees ook:Kom naar het Gebiedsfestival IJsseldelta op zaterdag 3 oktober!
Lees ook:Mega Indoor Kinderfestijn in Go Planet Expo Hall Enschede
Lees ook:Nederlandse Paprika 50 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>