Tulp Festival Amsterdam

I-amsterdam1Amsterdam en de tulp zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, maar de laatste jaren verdween de bolbloem steeds meer uit het straatbeeld. Het Tulp Festival Amsterdam moet daar verandering in brengen, met de hele maand april een stad vol bloeiende tulpen (2016: klik hier). Doel is dat er uiteindelijk voor iedere hoofdstedeling een tulp groeit. Dat zijn er meer dan 800.000. Voor deze eerste editie zijn ‘alvast’ 423.207 tulpen geplant.

Afgelopen najaar zijn de bollen geplant die in de maand april zullen bloeien. Ze zijn te zien op interessante locaties in de openbare ruimte en voor tuinen van markante gebouwen in de stadsdelen Centrum, Zuid en Noord. Daarnaast wordt het aantal aangevuld met 116.074 tulpen in potten. Een gratis gids (in het Nederlands en Engels), verkrijgbaar vanaf 1 april, beschrijft alle locaties, zodat iedereen zijn eigen tulpenroute kan bepalen. De Noordoostpolder herbergt de meeste tulpenvelden in ons land en organiseert vanaf 16 april haar jaarlijkse Tulpenfestival.

Lees ook:Tulp Festival Amsterdam 2017
Lees ook:Honderdduizenden tulpen kleuren Amsterdam in april tijdens Tulp Festival
Lees ook:Nationale Tulpendag: gratis tulpen plukken op de Dam
Lees ook:Tulp Festival zet Amsterdam met Pasen in vuur en vlam
Lees ook:Zaterdag 16 januari Nationale Tulpendag: pluktuin op de Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>