Amsterdamse Bos Festival

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Amsterdamse Bos viert haar 80e verjaardag met het Amsterdamse Bos Festival, zondag 1 juni op de Kleine Speelweide. Van 12.00 tot 21.00 is een een gratis programma, overdag speciaal voor kinderen en vanaf 17.00 uur meer gericht op ouderen en volwassenen. Circus Elleboog en theater De Toverknol treden en daarnaast kunnen kinderen leren koken, paardrijden, klimmen, kanoën, timmeren, met de boswachter rondtrekken en spelen op de vernieuwde Speeleilanden.

Het avondprogramma begint om 17.00 uur en wordt gevuld met swingende jazz-bands, Gare du Nord, Wicked Jazz Sounds en als afsluiter Kraak & Smaak. Er is biologische eten en drinken en picknicken kan overal. Het Amsterdamse Bos is als ‘Boschplan’ vanaf 1934 aangelegd ten zuidwesten van de hoofdstad, met als doel meer reacreatiemogelijkheden in de regio te krijgen. Het waren de crisisjaren en veel mensen werden er tewerkgesteld: onbedoeld werd de aanleg van het bos een mega werkverschaffingsproject. Aan de noordkant werd in 1934 begonnen met de aanleg van de Bosbaan. Drie jaar later konden er de eerste roeiwedstrijden worden gehouden, die tot dan alleen op de Amstel of de ringvaart konden plaatsvinden. Eind augustus vindt hier het WK roeien plaats.

Lees ook:Bejaard koppel 48 uur gestrand op Gooimeer
Lees ook:Rumoerige jaarwisseling
Lees ook:Tilburg Culinair 2013
Lees ook:Kwaku Summer Festival in Nelson Mandela Park Amsterdam
Lees ook:Opnieuw honderd aanhoudingen bij ADE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>