Nederland beleeft warmste 8 maart ooit

Op 8 maart was het nog nooit zo warm. Zaterdag werd in De Bilt rond 16.00 uur 16 graden Celsius gemeten, de hoogste stand sinds in 1901 werd begonnen met reguliere warmtemetingen. De eerste lentedag van 2014 is daarmee een feit: daarvoor moet een temperatuur van 15 graden worden gemeten. In Maastricht was het rond 11.30 uur al 15 graden; halverwege de middag was hert er zelfs 19 graden.

Het fraaie voorjaarsweer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied boven Duitsland, waardoor warme en droge lucht vanuit het zuiden kan worden aangevoerd. Het vorige record stamt uit 1991. Toen werd het in De Bilt 15,1 graden. Zondag wordt het nog iets warmer en kan de temperatuur in het zuiden hier en daar boven de 20 graden uitkomen. Van een stranddag is nog geen sprake, maar toch is het zondag is druk op de wegen naar de kust. Na het weekend loopt de temperatuur iets terug, omdat de wind naar het noordoosten draait.

Zie ook: Wordt het dit weekend Rokjesdag?

Lees ook:Dit weekend kans op hittegolf
Lees ook:Warmste 16e oktober ooit gemeten in Nederland
Lees ook:Mogelijk warmste decembermaand ooit – zeker geen witte kerst
Lees ook:Hitterecord: nooit was het zo laat in september zo warm
Lees ook:KNMI: eerste vorstdag deze herfst een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>