Castlefair Vorden: buitenfeest voor jong en oud

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Castlefair Vorden bestaat 15 jaar en vindt plaats van woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus 2010. De poorten van het Middeleeuwse kasteel Vorden (in de Achterhoek, ten oosten van Zutphen) gaan open voor publiek en in de kasteelweide komen de beste ingrediënten van het buitenleven samen: stoere shows met verschillende soorten paarden, schapen en roofvogels, avontuurlijke acties, stands met producten die passen bij het goede buitenleven, eten, drinken en proeverijen. Castlefair Vorden is een écht familie-evenement en biedt dan ook veel  actie  voor de jongste bezoekers (bron: persbericht).

 

Zo kunnen ze de smid helpen smeden, de houtbewerker aanwijzingen geven en vanaf de hoogwerker uitkijken over het terrein. Er is een speurtocht rondom het kasteel, met onderweg kleine én bijzondere dieren om te knuffelen. Wie durft, klimt op de rug van één van de pony’s en schapendrijvers zoeken jong talent. Een speciaal geselecteerde collectie oude tractoren rijdt twee keer per dag rond over het terrein. De stoere shows met dieren zijn dé publieksfavorieten in Vorden. Dit jaar met stoere, bontgevlekte tinkers: sterke, maar ook gracieuze trekpaarden. Tijdens een fjordenkeuring maken bezoekers kennis met één van de oudste paardenrassen ter wereld. The Future Guys nemen het publiek mee naar het Wilde Westen in een stuntshow te paard. De vereniging Friezengroep Nemo’s Bern verzorgt een kür van acht Friese paarden. Een ander hoogtepunt is het schapendrijven, een intrigerend spel tussen mens, hond en schaap. Evenals voorgaande jaren maken roofvogels duikvluchten over het terrein. Het elegante en snelle Arabisch volbloedpaard is op zaterdag deel van het programma en uitvoerig te bekijken bij de demonstraties.

 

Sfeervol ingerichte stands staan in het teken van ‘Country Living’ met antiek, brocante en stoere houten meubels. Wie droomt van een buitenhuis, terreinwagen of sauna, kan van gedachten wisselen met ondernemers. De mooiste zomerbloeiers staan klaar voor tuinliefhebbers. Country Chic en Country Casual komen kleurrijk voorbij in de modeshows, net als lekker eten en drinken. In de groene tent liggen biologische streekproducten als honing en mosterd klaar om van te proeven, samen met andere Achterhoekse specialiteiten als kniepertjes, verse beenham en pittige kazen. De fair is geopend van 10.00 – 18.00 uur; adres: Horsterkamp 8, Vorden. Tickets: zie website.

Lees ook:Castlefair Vorden 2008
Lees ook:Castlefair Vorden 2009
Lees ook:Farm & Country Fair 2010 in Aalten
Lees ook:Land van Ooit gaat open voor publiek – horeca in roze kasteel
Lees ook:Military Boekelo 2013

1 Reacties // Reageer

One thought on “Castlefair Vorden: buitenfeest voor jong en oud

  1. pietl

    Landelijk genieten?

    15 euro betalen, beetje in de regen lopen struinen en kijken naar standhouders die graag willen verkopen, omdat de pagodetent betaald moet worden.

    Maak een mooi boswandeling en maak die 15 euro over naar Pakistan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>