Sallandse Aspergemanifestatie

aspergesDoor de aanhoudende lage temperaturen zijn er in Overijssel nauwelijks verse asperges uit de grond te halen, maar de jaarlijkse Sallandse Aspergemanifestatie gaat door (aspergetijd 2013: klik hier). Eén van de aspergetelers, Ogink in Raalte, maakt gebruik van een tunnel die voor verwarming van de aspergegrond zorgt. Daarom kan hij wel echte Sallandse asperges aanbieden. Die wordt zondag 27 april 2008 gehouden op landgoed Den Alerdinck in Laag-Zuthem (bij Heino, tussen Zwolle en Deventer), van 12.00 tot 17.00 uur. De tuin, het landgoed en de havezate van landgoed Den Alerdinck vormen het stijlvolle decor voor het jaarlijkse evnemenent.

AspergemanifestatieHet landgoed is al jaren een rijksmonument, het slot is gerestaureerd en ligt prachtig in de bossen, omgeven door een 4 km lange slotgracht. Er zijn kraampjes met Sallandse streekproducten. Koks van Sallandse restaurants bereiden aspergerechten voor. Telers komen demonstreren hoe de teelt van de ‘koningin van de groente’ verloopt. Er komt een aspergeschilwedstrijd. De Sallandse folkloregroep uit Raalte geeft dansdemonstraties in traditionele kostuums. Er is een aparte kinderhoek en ook zijn er sporttakken er te beoefenen: Nordic walking, kleiduif -en handboogschieten. De toegang bedraagt € 3,50, inclusief een dunschiller; kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis mee.

Lees ook:Sallandse Aspergemanifestatie
Lees ook:Het is weer aspergetijd
Lees ook:Aspergeseizoen 2013: evenementen en arrangementen
Lees ook:Raalte zwaarbewaakt tijdens bezoek koningin aan oogstfeest
Lees ook:WK Spruitjes Koken in Veenendaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>